Historia ja arvot

 • 1988

  Ruka Safariksen toiminta alkoi, kun Lilli ja Juhani Karjalainen avasivat ATK-majatalon kokoustaville ryhmille. Majatalo oli edelläkävijä kokouksissa tarvittavissa atk-järjestelmissä ja se tarjosi majoitusta kahdeksassa makuuhuoneessa, sekä Lillin tekemää ruokaa.
 • 1990

  Kokousryhmät alkoivat kyselemään, että olisiko heille mahdollista tarjota jotain tekemistä kokoustamisen ohelle. Opastetuista moottorikelkkaretkistä tuli ensimmäinen Ruka Safariksen järjestämä aktiviteetti.
 • 1994

  Aivoriihisauna, Honkakota sekä Villa Golf Ruka rakennutettiin kasvavalle toiminnalle uusiksi toimintakohteiksi.

 • 2000

  Vanha Karhu- ravintola avasi ovensa Rukan juurella.

 • 2001

  Tilausravintola Kontioluola, Rukan suurin ravintola, valmistui Naatikkaniemen alueelle.

 • 2002

  Iisakki Villagen ensimmäinen rakennus, Iisakin Talo, valmistui. Sittemmin alueelle on rakennettu saunoja, majoitusta ja muita rakennuksia Paanajärvellä sijaitsevan Rajalan pihapiirin mukaisesti, jossa alun perin on 32 rakennusta.

 • 2007

  Yrityksen päivittäiseen toimintaan liittyi Karjalaisen perheen nuorempi sukupolvi.

 • 2013

  Vanha Karhu - ravintola remontoitiin Safarikeskukseksi, aktiviteettien päämajaksi.

 • 2017

  Glass Village valmistui Iisakki Villagen yhteyteen ja tarjoaa elämyksellistä majoitusta lasikattoisissa villoissa.

 • 2018

  Iisakki Villagen uusi vastaanottorakennus avautuu ja yritys juhlii 30-vuotista taivaltaan!

 • Vanha Karhu 2000

Turvallisuus, ammattitaitoisuus ja luotettavuus ovat toimintamme perusta.

Turvalliset ja laadukkaat tuotteet

Toimintamme lähtökohtana on tarjoamiemme tuotteiden ja palveluiden turvallisuus. Seuraamme tarkasti kaikkia Suomen lain määrittelemiä turvallisuusvaatimuksia, joihin kuuluu mm. vastuuvakuutukset, palotarkastukset sekä turvallisuussuunnitelmat. Käyttämämme koneet ja laitteet ovat turvallisia sekä huollettuja. Onnettomuuksien välttämiseksi olemme määritelleet tarkat ryhmäkoot ohjelmillemme, perehdytämme oppaamme aktiviteetteihin perusteellisesti ja käymme läpi mahdolliset vaaratilanteet.

Luotettavuus

Toteutettavat palvelut vastaavat todellisuudessa sitä, mitä asiakas on ostanut. Aikataulut ja järjestelyt hoidetaan niin, että niitä voidaan totuudenmukaisesti seurata ja asiakas kokee saavansa rahalleen vastinetta. Tarjoamme majoitusta ja aktiviteetteja vuoden ympäri, jotta pystyisimme tarjoamaan mahdollisimman pysyviä työsuhteita työntekijöillemme. Huolehdimme myös omalta osaltamme maksujen suorittamisesta ajallaan.

Henkilökohtaisella otteella

Henkilökuntamme on ammattitaitoista ja työlleen motivoitunutta. Kaikki opastustehtävissä toimivat työntekijät ovat koulutettuja tehtäväänsä ja heillä on voimassa kaikki tarvittavat pätevyydet ja todistukset mm. EA2-osaaminen ja hygieniapassi. Uudet oppaat oppivat työhön aina ammattioppaan mukana. Uudelleen koulutamme henkilökuntaamme aina mahdollisuuksien mukaan. Tiedostamme, että jokainen asiakas on erilainen ja tarvitsee personoituja palveluja. Niin myös jokainen työntekijämme on oma persoonansa, omalla huumorillaan!

Jatkuva kehittäminen ja vastuullisuus

Kehitämme tuotteitamme ja palveluitamme jatkuvasti vastaamaan paremmin asiakkaan odotuksia ja vaatimuksia. Aktiivisesti asiakaspalautetta keräämällä huomioimme toimintamme mahdolliset epäkohdat. Pyrimme vastuullisuuteen kaikessa toiminnassamme. Ohjelmapalvelut toteutetaan luonnon ehdoilla, kuormittamalla sitä mahdollisimman vähän. Kaikki luontoon viedyt tavarat ja pakkaukset tuodaan sieltä pois ja roskat saatetaan asianmukaiseen jätteenkäsittelyyn. Hankinnoissamme huomioimme paikallisuuden, ekologisuuden, tuotteiden käyttöiän ja ostamme suomalaisilta toimijoilta kuten Luhta ja Erittäin hieno suomalainen.

Motorisoiduissa ohjelmissa käytettävää kalustoa päivitetään siten, että käytössä olevat laitteet olisivat mahdollisimman modernit ja vähäpäästöiset. Esimerkiksi moottorikelkkamme ovat nelitahtisia, mitkä ovat kaksitahtimoottoreihin verrattuna hiljaisempia sekä tuottavat vähemmän päästöjä.
Siivouksessa käytämme suomalaisia puhdistusaineita, emmekä käytä kertakäyttöisiä välineitä. Emme myöskään automaattisesti vaihda uusia pyyhkeitä huoneistoihimme, vain pyynnöstä.
Keittiömme seuraa ruokahävikin syntymistä ja pyrkii minimoimaan sen määrän. Puoli- ja täyshoitoasiakkaiden lounaalla meillä on tarjolla pelkästään kasvisruokaa muutaman kerran viikossa. Olemme metsähallituksen luontopalvelujen yhteistyökumppani ja siten sitoutuneet toimimaan heidän kestävän matkailun periaatteiden mukaisesti.

Kulttuurin ja perinnön ylläpito

Kuusamolaisena perheyrityksenä meillä on vahvat juuret paikallisiin tapoihin ja ihmisiin. Kaikki yhteistyökumppanimme ovat paikallisia toimijoita. Suosittelemme asiakkaillemme muita paikallisia yrityksiä riippuen siitä mitä asiakkaat etsivät. Tarjoamamme ruoka on aina mahdollisuuksien mukaan paikallisista raaka-aineista tehtyä ja ruoka-annoksemme edustavat paikallista ruokakulttuuria. Tarjoamme asiakkaillemme laadukkaita paikallisia matkamuistoja, kuten paikalliselta porotilalta tulevia poron taljoja.

Iisakki Village kokonaisuudessaan on paikallinen kulttuuriperinnön kohde: se jäljittelee Paanajärvellä ollutta Rajalan pihapiiriä. Tätä pihapiiriä mukaillen alueelle on siirretty rakennuksia eri puolilta Suomea. Kaikki alueelle tuodut rakennukset ovat olleet purku-uhan alla alkuperäisissä kohteissaan ja niistä on pelastettu kunnossa olevat hirret ja materiaali. Rakennukset on uudelleen pystytetty ja entisöity niiden tyylien mukaisesti Iisakki Villageen.
Aktiviteeteissamme tuomme esille paikallista kulttuuria ja tapoja. Esimerkiksi SaunaTour- ohjelmamme opastettu saunakokemus tuo asiakkaalle esiin suomalaisen saunakulttuurin erikoispiirteet.

Ruka Safaris, sales

Rukarinteentie 1, 93830 Rukatunturi, FINLAND

Iisakki Village Reception

Myllylahdentie 4, 93830 Rukatunturi, FINLAND

 oulangankansallispuisto  riisitunturinkansallispuisto  saunasertifikaatti  NP WildFood logo RGB  laatutonnilogo

© Ruka Safaris | Design Davas