Skip to main content

Tietoa ohjelmistamme

Milloin ohjelmat tapahtuvat?

Ohjelmat kannattaa varata hyvissä ajoin ennen toteutumishetkeä. Lomailijalle tarkoitetussa avoimissa Viikko-ohjelmissa ilmoittautuminen riittää viimeistään edellisenä päivänä klo 15.00 mennessä puhelimitse, sähköpostitse tai online kaupasta. Huomioithan, että ohjelmissa on kuitenkin rajoitettu kapasiteetti. Yksityisistä lähdöistä teemme erillisen tarjouksen ryhmällesi. Hinta perustuu ryhmän kokoon ja ohjelman sisältöön. Pyydä tarjous puhelimitse tai sähköpostitse, teemme mielellämme yksilöidyn tarjouksen toiveidesi mukaan.

Mistä aloitamme?

Oppaamme ottavat teidät vastaan Safaritalolla Rukalla (os. Onkerniementie 12), Iisakki Villagessa Rukajärvellä tai jossain muussa sopimassamme paikassa. Varustautumisen jälkeen kuljetus tapahtuu joko asiakkaan omalla kyydillä tai Ruka Safariksen kuljetuksella.

Varusteet

Varustamme sinut ohjelman vaatimilla varusteilla. Talvella yleisin varustus on kelkkailuhaalarit, -kengät, käsineet ja pipo / kypärä. Kesällä esim. koskenlaskuvarusteet: sadeasut, kumisaappaat, koskenlaskuliivit ja kypärät. Suosittelemme käyttämään ohjelmissamme omaa urheilullista asustetta. Patikointiohjelmiin kehotamme teitä laittamaan jalkaan tukevat kengät. Annamme mielellämme lisätietoja oikeasta pukeutumisesta.

Moottoriajoneuvoilla ajaminen

Moottorikelkalla ajaminen alkoholin vaikutuksen alaisena on kiellettyä. Moottoriajoneuvot ovat liikennekäyttöön rekisteröityjä. Ajamiseen vaaditaan vähintään T-luokan ajokortti. Ajamme yleisillä tie- ja kelkkareittiosuuksilla.

Lapset ja raskaana olevat

Jokaisen ohjelman kuvauksessa kerrotaan alaikäraja osallistumiselle. Esimerkiksi moottorikelkkaohjelmissa lapsen alaikäraja on viisi tai kahdeksan vuotta, ohjelmasta riippuen. Moottorikelkan kyydissä olevan henkilön tulee olla vähintään 140 cm pitkä. Jalkojen tulee yltää tukevasti astinlaudalle. Koskenlaskuseikkailu perhereitillä vaatii 5 vuoden ikää osallistumiseen. Koskenlaskuseikkailu isoilla koskilla vaatii 18 vuoden ikää. Sup- lautailussa ikäraja on 12 vuotta osallistumiseen. Koskikelluntaa tai husky-ajelua ei suositella raskaana oleville. Raskaana olevat eivät voi osallistua moottorikelkka- ja koskenlaskuohjelmiimme. Ajon aikana syntyvä tärinä ja pakokaasut voivat olla haitallisia sikiölle.

Ruokailut

Ohjelmakuvauksista käy ilmi mitä ruokailuja ohjelmamme sisältävät. Ilmoitathan mahdolliset allergiat ja ruokavaliot viimeistään edellisenä päivänä.

Vakuutukset

Ruka Experiences Oy/Ruka Safaris on vastuuvakuuttanut sinut ja ryhmäsi onnettomuuksien varalle. Vastuuvakuutus kattaa vahingot, jotka aiheutuvat Ruka Experiences Oy:n mahdollisesta virheellisestä toiminnasta. Vakuutusturvastamme huolimatta suosittelemme ottamaan matkanne ajaksi myös henkilökohtaisen matkavakuutuksen. Myös moottorikelkat ovat täysin vakuutettuja. Omavastuut vahingon sattuessa on 1000 € / ajoneuvo. Vahingon sattuessa omavastuuosuus maksetaan kokonaisuudessaan heti ohjelman jälkeen Ruka Experiences Oy:lle. Omavastuuosuus on aina henkilökohtainen ja se kattaa vain yhden ohjelman/safarin.

Maksutavat

Maksutapoina ohjelmiimme käyvät käteinen, pankkikortit, Visa, Visa Electron, Master Card, Maestro ja Amex. Huomioittehan, että perimme ohjelmat ennakkoon ilmoittamanne henkilömäärän mukaan, mikäli ryhmä on suurempi kuin ilmoitettu perimme toteutuneen mukaan.

Peruutukset

Tutustu viikko-ohjelmiemme peruutusehtoihin ohjelmakohtaisesti tuotekuvauksissa. Ryhmäohjelmissamme on eri ehdot ja saatte ne tietoonne tarjouspyynnön yhteydessä. Koronapandemiaan liittyvät peruutusehdot: Mikäli asiakas on estynyt käyttämään varaamansa palvelun vallitsevien valtakunnallisten matkustusrajoitteiden vuoksi, on hän oikeutettu peruutukseen, jolloin peruutamme varauksen ja palautamme rahat pois lukien 50 € käsittely- ja rahansiirtokulut. Vaihtoehtoisesti varauksen voi siirtää toiseen ajankohtaan kuluitta. Mikäli muutos tehdään kalliimpaan ajankohtaan tai tuotteeseen, tulee varaajan maksaa hinnan erotus. Mikäli muutos tehdään edullisempaan ajankohtaan tai tuotteeseen, ei varaajalle palauteta hinnan erotusta. Varauksen voi siirtää myös avoimeksi varaukseksi, jolloin varauksella oleva  raha on käytössä uuteen varaukseen enintään vuoden päähän varauksen alkuperäisestä ajankohdasta.