Skip to main content

Varausehdot

1.Ruka Experiences Oy:n varausehdot majoituskohteissa

Ruka Experiences Oy noudattaa alla mainittujen majoituspalveluiden varaamisessa ja tilattujen palveluiden peruuttamisessa seuraavia ehtoja.  Varausehdot astuvat voimaan heti varauksenteon jälkeen. Varaajan tulee olla täysi-ikäinen. Ilman huoltajaa majoittuvalla alaikäisellä tulee olla huoltajan kirjallinen suostumus, joka tulee toimittaa Ruka Experiences Oy:lle ennen matkaa.

Varaaminen ja maksaminen

Asiakas varaa haluamansa kohteen Ruka Safaris Online- varausjärjestelmästä, sähköpostitse tai puhelimitse. Online varausjärjestelmässä koko majoitusvarauksen loppusumma erääntyy varaushetkellä verkkomaksuna. Sähköpostitse tai puhelimitse tehtyihin varauksiin asiakas saa laskun tai mahdollisuuden maksaa verkkomaksuna. Varauksen teon jälkeen asiakas saa kirjallisen varausvahvistuksen.

Peruutukset

(Villa Rukan Huurre A&B, Alinan Tupa, Iisakin Portti A&B, Karhun Maja, Papin Talo Apartments, Wilderness Hotel Papin Talo, Iisakki Guest house, Luhtiaitta, Kesäaitta, Papin Talo 6mh, Iisakki Glass Village, Tonttula):

Peruutuksista tulee ilmoittaa Ruka Experiences Oy:lle aina kirjallisesti sähköpostilla. Peruutus katsotaan tapahtuneeksi sillä hetkellä, kun tieto on saatettu Ruka Experiences Oy:n tiedoksi. Mikäli varauksen alkuun on enemmän kuin 30 päivää, on hän oikeutettu saamaan rahansa takaisin lukuun ottamatta toimistokulut  50€. Mikäli varauksen alkuun on vähemmän kuin 30 päivää varaaja ei ole oikeutettu saamaan rahojaan takaisin. Varauksen peruutuksen syynä ollessa varaajan tai lähiomaisen vakava sairastuminen, onnettomuus tai kuolema, asiakas on oikeutettu saamaan rahansa takaisin lukuun ottamatta peruutuskuluja 50 €. Peruutuksen syystä on toimitettava lääkärintodistus tai muu luotettava selvitys Ruka Experiences Oy:lle.

Peruutukset Otsolinna ja Luppolinna

Peruutuksista tulee ilmoittaa Ruka Experiences Oy:lle aina kirjallisesti. Peruutus katsotaan tapahtuneeksi sillä hetkellä, kun tieto on saatettu Ruka Experiences Oy:n tiedoksi. Mikäli varaus peruutetaan 60 vrk tai aiemmin ennen majoitusajankohdan alkua veloitetaan 50 € toimistokulut. Mikäli varaus peruutetaan 59-45 vrk ennen majoitusvarauksen alkua veloitetaan 50% majoituksen kokonaissummasta mikäli kohdetta ei saada edelleen vuokrattua. Peruutuksista alle 45 vrk ennen majoitusvarauksen alkua peritään 100 % majoituksen kokonaissummasta, mikäli kohdetta ei saada edelleen vuokrattua. Varauksen peruutuksen syynä ollessa varaajan tai lähiomaisen vakava sairastuminen, onnettomuus tai kuolema, asiakas on oikeutettu saamaan rahansa takaisin lukuun ottamatta toimistokuluja 50 €. Peruutuksen syystä on toimitettava lääkärintodistus tai muu luotettava selvitys Ruka Experiences Oy:lle.

Ruka Experiences Oy:n oikeus peruuttaa varaus

Ruka Experiences Oy:lla on oikeus peruuttaa varaus ja pidättää toimistokulut ja ennakkomaksut, mikäli varauksen kokonaissummaa ei ole maksettu edellä mainituin ehdoin. Muut peruutusoikeudet johtuvat ylivoimaisesta esteestä, force majeuresta. Tällöin asiakkaalla on oikeus saada maksamansa vuokra kokonaisuudessaan takaisin.

Avaimet ja loma-asunnossa oleskelu

Ruka Experiences Oy ilmoittaa asiakkaalle avaimen saamisesta/noudosta viimeistään vuorokautta ennen majoitusajankohtaa. Samalla Ruka Experiences Oy sopii avaimen palautuksesta asiakkaan kanssa. Kadonneesta avaimesta peritään lukkojen vaihtamisesta aiheutuneet todelliset kustannukset.

Majoitusvuorokausi majoituskohteessa alkaa tulopäivänä klo 16 ja päättyy lähtöpäivänä klo 12. Majoituskohteisiin *sisältyy automaattisesti normaali** loppusiivous. Välisiivouksista huolehtii asiakas itse. Luppolinnassa, Otsolinna, Karhun Majassa, Iisakin portti A&B:ssä, Iisakki Guesthousessa, Papin Talossa, Wilderness Hotel Papin Talossa, Papin Talo Apartmentsissa, Villa Rukan Huurteessa ja Alinan Tuvassa sisältyvät lisäksi liinavaatteet ja pyyhkeet. Luhtiaitassa, Tonttulassa ja Kesäaitassa liinavaatteet lisähinnasta 16 € / setti. Kohteissa on myös astiasto mökin kapasiteetiksi ilmoitetulle henkilömäärälle. Kohteissamme, jossa on takka, on myös takkapuut. Takkapuiden määrä mitoitetaan varauksen pituuteen. Otattehan huomioon, että takka ei ole mökin lämmitysmuoto. Kaikki huoneistomme ovat savuttomia. Mikäli huoneistossa tai mökissä tulee ylimääräistä siivottavaa ja pyykättävää on Ruka Experiences Oy:lla oikeus periä lisäsiivousmaksua vähintään 100 €. Lemmikkieläimet ovat sallittuja vain: Alinan Tuvassa lisämaksusta 50 € / varaus sekä 10 € / varaus aitoissa ja Tonttulassa. Ilmoittamattomista ja varaamattomista lemmikeistä peritään lisäsiivousmaksu 100 €.

* Poisluettuna Kesäaitta, Luhtiaitta ja Tonttula, joiden loppusiivous on asiakkaan vastuulla ** Normaali loppusiivous sisältää mökin yleissiivouksen ja liinavaatteiden vaihdot. Majoituskohteessa huonekalujen tulee olla samoissa paikoissa kuin tullessanne, ylimääräiset roskat/pullot/tölkit tulee olla kerättynä ja tiskit tiskattuina / koneeseen laitettuna ennen kuin poistutte majoituskohteesta. Ylimääräisistä tekstiilipesuista perimme lisähinnan.

Henkilömäärä

Majoituskohdetta ei saa käyttää useampi henkilö kuin mitä on ilmoitettu. Loma-asunnon maksimihenkilömäärää ei saa ylittää. Teltan, asuntoauton ja –vaunun tai vuokrattavien palveluiden (esim. kylpypalju) käyttö loma-asunnon tontilla on kielletty. Ruka Experiences Oy:lla löytyy erillisiä saunatiloja ulkoporekylpymahdollisuuksineen sekä erillinen leirintäalue asuntoautoille ja -vaunuille.

Vahingot ja reklamaatiot

Asiakas on velvollinen korvaamaan majoituskohteelle tai sen irtaimistolle aiheuttamansa vahingot suoraan omistajalle. Loma-asunnon varustukseen tai kuntoon liittyvät huomautukset tulee osoittaa välittömästi Ruka Experiences Oy:lle, jolloin niihin on mahdollista puuttua heti. Jälkikäteen tehtyjä valituksia ei huomioida.

Pidätämme oikeuden hintojen muutoksiin kesken hintakauden.

2.Ruka Experiences Oy viikko-ohjelmien varausehdot verkkokaupassamme

Seuraavia varausehtoja sovelletaan Ruka Experiences Oy:n tarjoamiin viikko-ohjelmasafareihin. Ehdot tulevat kumpaakin osapuolta sitoviksi ja velvoittaviksi kun asiakas on suorittanut sopimusehdoissa mainitun maksun. Ehdot ovat voimassa toistaiseksi, oikeudet muutoksiin pidätetään. Ohjelmat ovat avoimia lähtöjä, jotka toteutetaan kun ilmoittautuneita on vähintään 4 henkilöä.

Palvelut ja hinnat 

Palveluiden hinnat ja ohjelmakuvaukset on esitetty verkkokaupan tuotekuvauksissa. Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron. Ohjelmat toteutetaan säävarauksella ja ohjelman sisällön järjestys voi vaihtua meistä riippumattomista syistä. Ruka Experiences Oy pidättää oikeuden muuttaa ohjelmien kestoja, reittejä ja sisältöä ilman ennakkoilmoitusta, mikäli katsoo sen olevan asiakkaan parhaaksi ja turvallisuusnäkökohdat näin edellyttävät. Ruka Experiences Oy pidättää myös oikeuden keskeyttää ohjelma yksittäisen henkilön osalta, mikäli hänen arvioidaan olevan vaaraksi itselleen tai muille.

Varaukset

Varaus vahvistetaan maksun yhteydessä. Maksu voidaan suorittaa verkkokaupassa verkkopankkipalveluita tai luottokorttia käyttäen. Koko maksu erääntyy maksuun varaushetkellä.

Peruutukset

Peruutukset ja muutokset tulee ilmoittaa Ruka Experiences Oy:lle, sales@rukasafaris.fi tai soita numeroon +358 (0)8 8521610. Kaikki muutokset tulee tehdä kirjallisesti (sähköposti) normaaleja toimistoaikoja noudattaen. Mikäli peruutatte varauksenne vahvistamisen jälkeen, noudatetaan seuraavia ehtoja:

Mikäli tilauksenne peruuntuu viimeistään 14 vuorokautta ennen ohjelman alkua, pidätämme toimisto- ja peruutuskulut 10 % varauksen arvosta. Mikäli tilauksenne perutaan myöhemmin kuin 14 vrk ennen ohjelman alkua pidätämme 100 % tilauksen arvosta.

Raskaana olevat naiset

Ruka Experiences Oy ei suosittele koskikelluntaa tai husky-ohjelmia raskaana oleville naisille. Raskaana olevat eivät voi osallistua moottorikelkkailuun tai koskenlaskuun. Ajon aikana syntyvä tärinä ja moottorikelkan pakokaasut voivat olla haitallisia sikiölle.

Vastuuvakuutus

Ruka Experiences Oy:llä ja sen käyttämillä yhteistyökumppaneilla on voimassa oleva lain edellyttämä vastuuvakuutus.

Liikennevakuutus

Kaikissa ohjelmien aikana käytettävissä moottoriajoneuvoissamme on liikennevakuutus.

Moottorikelkkasafarit: Moottorikelkkasafareilla tapahtuvissa vahinkotilanteissa kuljettajan omavastuuosuus on 1000 €. Kuljettaja sitoutuu korvaamaan ajoneuvolle aiheutuneet vahingot ja korjauskustannukset tähän euromäärään saakka. Omavastuuosuus on aina henkilökohtainen ja se kattaa vain yhden ohjelman/safarin. Ruka Experiences Oy suosittelee ottamaan myös henkilökohtaisen matkavakuutuksen.

Moottoriajoneuvon kuljettajan tulee olla vähintään 15 vuotta täyttänyt ja hänellä tulee olla voimassa oleva T-ajokortti. Suomen laki kieltää moottoriajoneuvon kuljettamisen alkoholin tai muun huumaavan aineen vaikutuksen alaisena.

Sovellettava laki

Näihin ehtoihin sovelletaan Suomen lakia. Mahdolliset riidat pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti neuvottelemalla, mutta mikäli sopimukseen ei päästä, ratkaistaan riidat Oulun käräjäoikeudessa.

Ylivoimainen este

Mikäli sopijapuoli on estynyt täyttämästä tämän sopimuksen mukaista tai siihen muutoin perustuvaa velvollisuuttaan johtuen sopijaosapuolen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta, sopijapuolesta riippumattomasta ja poikkeuksellisesta esteestä, jota sen ei kohtuudella voida edellyttää ottaneen huomioon (kuten sota, tulipalo, luonnonmullistus, kuolema, yleisen liikenteen, lentoliikenteen (ei koske aikataulujen myöhästymistä), maksuliikenteen, tietoliikenteen tai sähkönjakelun keskeytyminen) sopijaosapuolten  velvollisuus sopimuksen mukaisten ehtojen täyttämiseksi keskeytyy molemmin puolin tämän ylivoimaisen esteen keston ajaksi.

Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla: Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa Paytrail Oyj näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7 Innova 2 Lutakonaukio 7,40100 Jyväskylä Puhelin: 0207 181830

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.